Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonan sorakausi käynnistyy Portugalista

08.05.2024 / Anu Haapalainen

Lauri Joona ja Janni Hussi kilpailevat Ruotsin lumien ja Kroatian asfaltin jälkeen Portugalin vaativilla sorateillä.  

Rallin MM-sarjan WRC2-luokassa Skoda Fabia RS Rally2 -autolla kilpaileva Lauri Joona matkusti kartturinsa Janni Hussin kanssa seuraavalle MM-näyttämölle Portugaliin jo viime viikon lopulla. Tarkoituksena oli ajaa kisaan valmistavat testit, mutta paikalliset kevätkelit muuttivat hieman ennakkoon suunniteltua testiaikataulua.

- Alun perin meidän piti ajaa sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantaina ajettiinkin erittäin märät ja sateiset testit, ja koska sunnuntaina oli luvassa samaa keliä, siirrettiin toinen testirupeama maanantaille. Iso kiitos TGS Motorsportille, saatiin loppujen lopuksi ajettua hyvät testit. Varsinkin maanantaina päästiin kisafiilikseen, kun ajettiin suht kuivalla kelillä. Kuivaa keliä on luvattu kisaankin, kertoi Joona.

Torstaina käynnistyvän Portugalin MM-rallin ohjelmassa on 22 erikoiskoetta, yhteensä ek-kilometrejä kertyy neljän päivän aikana 337 km. Avauspäivänä ajetaan testierikoiskoe ja illalla lyhyt yleisöpyöritys. Perjantaina ohjelmassa on kahdeksan ja lauantaina peräti yhdeksän erikoiskoetta. Sunnuntaille jää vielä ajettavaksi neljä erikoiskoetta, mukana myös legendaarinen Fafe. Vaikka Portugalissa ajetaan suomalaisittain tutulla soralla, eroavat tiet kotimaisista vastaavista suuresti.

- Reitti on mieluisa, tarjolla on monenmoista soratietä. Tiestö on raakaa, mutta tykkään ajaa täällä. Perjantaina ajetaan tosi vaativilla teillä, varmasti nousee kiviä paljon esiin. Loput päivät ovat tiestöllisesti paljon parempia ja ajollisesti ehkä mieluisampia, luonnehtii Joona tulevaa rallibaanaa.

Portugalin MM-ralli kuuluu haastavuudestaan huolimatta Joonan suosikkeihin. Tämän vuoden ralli on Lauri Joonalle jo uran neljäs, Rally2-luokan autolla sastamalalainen kilpailee Portugalissa nyt toista kertaa. Tänä vuonna WRC2-luokkaan on ilmoittautunut lähes 40 autokuntaa, ja mukana on myös useampi kuskipari, jolla on kokemusta MM-sarjan kuninkuusluokasta. Pisteitä ei siis todellakaan heru helpolla.

-WRC2-luokan taso on hurjan kova. Kunnon sijoitusta lähdetään kuitenkin hakemaan, toteaa Joona päättäväisesti.

Portugalin MM-ralli, 9.-12.5.2024
Ilmoittautuneet: 
https://bit.ly/44A0z9D
Aikataulu ja tulosseuranta: 
https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/

Kuva: Bence Photo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa